Nieuws

20 maart 2018

Opening De Laan 27, Nunspeet

Op vrijdag 16 maart jl. is het Oude Gemeentehuis aan de Laan 27, in Nunspeet in volle glorie weer geopend. In 1851 was burgemeester Vitringa de grondlegger van het monumentale pand aan de Laan 27. Vele besluiten zijn in het voormalige gemeentehuis genomen. Na jarenlange leegstand is in april 2017 begonnen met een grondige restauratie en vandaag was de opening van het ‘Oude Gemeentehuis’.

Initiatiefnemer van deze restauratie is eigenaar Harry Frens. Hij durfde de uitdaging wel aan te gaan en het pand te restaureren. Zowel aan de binnen- als de buitenkant. “Ik hou van oude dingen al bleken veel oude elementen verdwenen. Vooral boven was er weinig moois meer aan het pand. De klassieke stijl van weleer hebben we weer toegevoegd”.

Pronkstukken zijn de oude stoelen van de toenmalige gemeenteraad. Deze hebben 38 jaar ongebruikt in de kelder gestaan. Compleet met burgemeestersstoel. “Ik heb ze gekregen onder voorwaarde dat ik met monumentendag open ben voor het publiek. Dat heb ik er graag voor over.”  Glas in lood dat kapot was is vervangen. Waarbij Harry Frens wel voor een kleine aanpassing heeft gezorgd. Het gemeentewapen van de oude gemeente Ermelo is door hem vervangen door het wapen van de gemeente Nunspeet zoals dat was direct na de splitsing van Ermelo en Nunspeet.

De opening werd verricht door burgemeester Van de Weerd. De naam werd onthuld en samen met Harry werd een kanon afgeschoten. Het oude gemeentehuis gaat dienen als kantorencomplex.

Opening De Laan 27, Nunspeet

Media

Nieuwsarchief

Aannemingsovereenkomst getekend voor de bouw van 'Ossengaarde' Nunspeet

Aannemingsovereenkomst getekend voor de bouw van 'Ossengaarde' Nunspeet

Vrijdag 12 april heeft Marco van den Hoorn (Brivec BV) de aannemingsovereenkomst met Wim Prins van Prins Bouw uit ’t Harde getekend voor de bouw van 21 appartementen aan de Marktstraat, op de locatie van het voormalige postkantoor. In het bijzijn van de architect Michel Kobussen van Ebbens Architecten en makelaar Lambert van de Weerd van Makelaardij Van de Weerd, werd de handtekening gezet in de oude raadszaal van het oude gemeentehuis, wat nu het kantoorpand is van Brivec. Marco van den Hoorn: ‘Een mooie stap verder in de voorbereidingen voor de verkoop van 21 prachtige appartementen op een mooie, centrale locatie in het dorp Nunspeet. De voorbereidingen lopen ruim 1,5 jaar, maar nu komt het dichtbij. In Prins Bouw hebben wij een goede en degelijke partij gevonden die de hoogwaardige bouw zal gaan verzorgen’. Wim Prins: ‘Wij zijn uiteraard gepast trots dat wij op zo’n prominente plek in Nunspeet een mooi complex te mogen bouwen. De opdracht was om een hoogwaardig gebouw neer te zetten, wat ook eigentijds moet zijn op gebied van duurzaamheid. Daar is hard aan gewerkt met als resultaat dat de appartementen aardgasloos gebouwd gaan worden’. Aan de Marktstraat zal op de oude locatie van het postkantoor een mooi, eigentijds complex komen met 21 appartementen die variëren in oppervlakte en type. Lambert van de Weerd: ‘De locatie leent zich uitstekend om daar appartementen te realiseren, op loopafstand van vrijwel alle voorzieningen van het dorp. Daardoor is het ideaal voor de doelgroep ‘senioren’ die gelijkvloers willen wonen. Er komen twee varianten met twee en drie kamerappartementen met een fietsenberging in de kelder en een parkeerplaats achter op het terrein. Naast de ideale locatie is het ook nog eens uniek dat deze appartementen gasloos gebouwd zullen worden. Lage maandlasten dus!’.

Net aangekocht; 3 nieuwe kantoorpanden in onze portefeuille

Net aangekocht; 3 nieuwe kantoorpanden in onze portefeuille

Spoetnik 10-64, Amersfoort Op een schitterende zichtlocatie langs de rijksweg A1 is op het moderne bedrijventerrein ‘Calveen’ het kantoorpand ‘Galileo’ gerealiseerd. Het gebouw bestaat uit 8 bouwlagen,hierdoor is het een ‘landmark’ die vanuit de verre omtrekte zien is. De toegepaste architectuur met gemetselde gevels, forse glaspartijen, geaccentueerde entreepartij en de overstekende daklijn zorgen voor een representatieve en hoogwaardige uitstraling. Het totaal vloeroppervlakte is 5.320 m². Hanzeweg 1, Deventer Kantorencomplex "Zeus" is gelegen aan de Hanzeweg, direct aan de A1, één van de belangrijkste in- en uitvalswegen van het centrum van Deventer. Zeus is onderdeel van een complex van drie gebouwen die allen een verschillende hoogte en uitstraling hebben. Zeus is het eerste en daarme het meest in het oog springende gebouw. Op de begane grond bevindt zich niet alleen de entree van het gebouw maar ook een overdekt parkeerdek. De overige parkeerplaatsen bevinden zich op het daarboven gelegen parkeerdek. Totaal vloeroppervlakte is 5.232 m² verdeeld over acht verdiepingen. Mr. H.F. de Boerlaan 32-40, Deventer Direct aan de buitengracht bevindt zich het kantoorgebouw 'Nieuwe Poort II'. 'Nieuwe Poort II' is een tweeling zusje van 'Nieuwe Poort I'. Beide gebouwen vormen samen de poort naar het centrum van Deventer. Beide gebouwen zijn onder architectuur van Mario Botta ontworpen en vormen lust voor het oog en zijn een markante verschijning in Deventer. Het totale kantooroppervlakte bedraagt 2.878 m2