Het Ommeland, Groningen

Het Ommeland, Groningen

Het Ommeland, Groningen

Het Ommeland, Groningen

122 woningen waaronder 64 grondgebonden woningen en 58 appartementen en studio's . Deze woonwijk draagt de naam Het Ommeland en is genoemd naar het naastgelegen bedrijvencomplex, voormalig melkfabriek De Ommelanden.

De appartementen variëren in grootte van ca. 48 m2 tot 100 m2 en de grondgebonden woningen van 115 m2 tot maar liefst 140 m2.

Onix architecten uit Groningen is verantwoordelijk voor de opzet van de wijk en het uiterlijk waarbij zij zich hebben laten inspireren door het naast gelegen industrieel erfgoed De Ommelanden. De wijk heeft een robuuste en industriële uitstraling, met een fraaie gevelsteen en zware betonnen kaders. Er is veel aandacht voor een fijn leefklimaat in de besloten hofjes welke worden voorzien van veel groen waardoor ze aan historische 'bagijnenhofjes' doen denken waar de bewoners elkaar kunnen treffen. Middels groene daken hebben we aandacht voor de waterhuishouding van de wijk, wat vandaag de dag een actueel punt is. Uiteraard zijn de woningen van de nieuwste technieken voorzien en streven we naar een gasaansluiting-loze wijk. 

Facts

OPPERVLAKTE: 15.000 M²

64 WONINGEN EN 59 APPARTEMENTEN.

Meer facts

Wat uiteraard niet vergeten mag worden is de unieke ligging aan het Reitdiep, vanuit de appartementen en de grondgebonden rug aan rug woningen hebben de bewoners fraai zicht op het water en de passerende vaartuigen.

De nabijheid van de stad, winkelcentrum Paddenpoel en de Rijksuniversiteit Groningen maken de ligging ideaal voor diverse doelgroepen.

Interesse in het huren van één van deze fraaie woningen?

Geef uw wensen en gegevens door via het contactformulier op de website van Het Ommeland.

Factsheet

Algemeen
Adres

Friesestraatweg 207

9743 AD Groningen

OmgevingWinkelcentrum Paddenpoel, aan het Reitdiep
Bouwjaar2019
BouwlagenIn aanbouw
Soort aanbodWoningen / appartementen
Oppervlakte15.000 m²
Afstand centrum2 km
Afstand treinstation2 km
Afstand bushalte1 km
UitvalswegenNabij A7 en A28
Voorzieningen
Bouw

Klimaat en milieu
Energielabel
Gasloos verwarmen
LED-verlichting
Zonnepanelen

Tags

  • Residentieel